Građanima nude novi kredit

Bez autora
Apr 22 2010

Erste banka je građanima ponudila kredit za refinansiranje obaveza, pod nazivom Iz minusa u plus, koji im omogućava da sva dugovanja prema bankama objedine u okviru jedne mjesečne obaveze. Radi se o gotovinskom, potrošačkom kreditu, čiji je maksimalni iznos do 30 hiljada eura, sa rokom otplate do 15 godina i garantnim depozitom od pet odsto. Klijenti će biti u mogućnosti da smanje iznos postojećih mjesečnih obaveza i umjesto više, imaju samo jedan kredit sa povoljnom mjesečnom otplatom. Na taj način će relaksirati porodični budžet i ostaviti potencijalni prostor za štednju u budućem periodu. Kredit, pored refinansiranja postojećih obaveza prema drugim bankama, omogućava klijentima dobijanje gotovine do 40 odsto odobrenog iznosa, u zavisnosti od njihovih potreba. Iz Erste je objašnjeno da kredit nije namijenjen samo klijentima banke već i ostalim crnogorskom građanima, koji plate ne primaju preko te finansijske kompanije.

Građanima nude novi kreditErste banka je građanima ponudila kredit za refinansiranje obaveza, pod nazivom Iz minusa u plus, koji im omogućava da sva dugovanja prema bankama objedine u okviru jedne mjesečne obaveze.

Direktor Sektora za stanovništvo Erste banke Relja Đurović objasnio je da se radi o gotovinskom, potrošačkom kreditu, čiji je maksimalni iznos do 30 hiljada eura, sa rokom otplate do 15 godina i garantnim depozitom od pet odsto.

»Klijenti će biti u mogućnosti da smanje iznos postojećih mjesečnih obaveza i umjesto više, imaju samo jedan kredit sa povoljnom mjesečnom otplatom. Na taj način će relaksirati porodični budžet i ostaviti potencijalni prostor za štednju u budućem periodu«, rekao je Đurović.

Kredit, pored refinansiranja postojećih obaveza prema drugim bankama, omogućava klijentima dobijanje gotovine do 40 odsto odobrenog iznosa, u zavisnosti od njihovih potreba.

Iz Erste je objašnjeno da kredit nije namijenjen samo klijentima banke već i ostalim crnogorskom građanima, koji plate ne primaju preko te finansijske kompanije.

Direktor Direkcije podrške prodaji Branislav Kruščić kazao je da će novi kredit omogućiti klijentima da u okviru jedne mjesečne obaveze izmire postojeća dugovanja, odnosno sve vrste kredita, lizinga, minusa po tekućim računima i kreditnim karticama, kao i različitih poreskih i obaveze za doprinpse. »Mjesečna rata za kredit od 15 hiljada eura, na deset godina otplate, iznosiće 215,22 eura, dok bi minimalna plata takvog klijenta trebalo da bude 322 eura. U slučaju otplate kredita od 30 hiljada eura, na period od 15 godina, mjesečna rata će iznositi 360,11 eura, dok bi zarada klijenta trebalo da iznosi najmanje 540 eura «, saopštio je Kruščić.

Iz Erste su objasnili da nominalna kamatna stopa iznosi 12 odsto, a efektivna 14,05 odsto, što predstavlja primjer koji je, prema procjenama banke, u rangu prosječnih. Oni su dodali i da obezbjeđenje kredita, koje zavisi od njegove visine i kreditnog boniteta klijenta, može biti plata, administrativna zabrana, žiranti, mjenice, garantni depozit ili hipoteka.

Đurović je saopštio da Erste banka ima mogućnosti i da odobri refinansiranje kredita preduzećima, u skladu sa svojim interesima i na osnovu procjene boniteta tih klijenata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik